Varför kallar de dem fruktmaskiner

      No Comments on Varför kallar de dem fruktmaskiner
Den första spelautomaten byggdes för 120 år sedan av en uppfinningsrik bilmekaniker, Charles Fay. Han anpassade idén om en äldre hasardspel maskin baserat på poker, insåg en pålitlig automatisk utbetalning system och utlöste en ny och framgångsrik gren av den världsomspännande industrin. Amerikanska lagstiftningen var inte alltför tillåtande då, speciellt när det kom till spel. I flera stater var spelande i någon form förbjudet, så Fay har uppfunnit en annan maskin – det gjorde utbetalningarna i tuggummi eller godis. Bilder av fruktsmaker användes som symboler på hjulen. Körsbär och melon var bland de mest populära smakerna, så dessa symboler var också populära – de gjorde det till hjulen på senare enarmade banditer, och syns även nuförtiden på moderna Videoslots och spelautomater online. Namnet ‘fruit machine’ kommer från dessa symboler. I brittisk engelska, spelautomater kallas vanligtvis kallas ‘frukt maskiner’, och de kan hittas i de flesta pubar i landet.
Andra vanliga symboler på hjulen kommer från olika källor. Flera av dem – hästskor, nummer 7, fyra blad klöver symboler och andra – tros föra lycka, andra har en längre historia – BAR, exempelvis var en tidig logotypen för företaget Bell frukt tuggummi, tillbaka när frukten maskinen användes som en tuggummi automat. BAR också gjort det till många moderna spelmaskin sorter. Det finns många varianter av namn som används för spelautomater runt om i världen. En klassiska namn som används för spelautomater är ‘en väpnad bandit’ – klassiska enarmade banditer har en arm, en spak som måste dras för att snurra på hjulen. Å ‘bandit’ refererar till det faktum att spelare kan ibland lämnas utan en nickle i fickan när du spelar på slots. I Kanada kallas spelautomater brukar ‘slots’.
I Australien och nya Zeeland är den vanliga termen ‘poker maskinen’ eller bara ‘pokies’. Frukt maskiner används i brittiska pubar brukar ha några extra funktioner som ställer dem isär av andra klassiska slots. För en erbjuda dessa brukar spelarna möjligheten att hålla en eller flera av hjulen för nästa omgång. Även en annan funktion tillåter knuffande en rulle ett antal gånger för att bilda en vinnande kombination av symboler. De flesta brittiska frukt maskiner erbjuder också ett sidospel kallas ‘pengar träd’ – ett ljus som går upp och ner på en serie av kontantpriser och spelaren har att stoppa ljuset – helst på det högsta beloppet. Det belopp som vann läggs sedan till eftertexterna i spelaren. Frukt maskiner eller pokies, banditer eller inte, slots är ett roligt spel att spela antingen på puben eller i ett online casino.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *